Íme egy szuper ötlet a nassolás szerelmeseinek, akik figyelnek az egészséges életmódra
Azoknak, akik belevágnak az egészséges életmódba, a főételekkel viszonylag könnyebb dolguk van. Sokan ott akadnak el, hogy nagyon szeretnek nassolni, de nem tudják, mivel válthatnák ki a chipset és a pattogatott kukoricát.
Ez az ötlet nekik való! A csicseriborsóból remek ropogtatni valót lehet készíteni kiváló fehérjetartalommal.
Hozzávalók
- 200 g csicseriborsó
- olívaolaj spray
- himalája só
- bors
- fokhagymapor
- csemege pirospaprika
- kurkuma
- őrölt római kömény
Elkészítés
1. Amennyiben nem konzerv csicseriborsót használunk, hanem szárazat, áztassuk be háromszoros mennyiségű vízbe legalább fél órára.
2. Ezután főzzük szintén bő vízben alacsony lángon fedő alatt legalább 20 percig. Ez idő alatt kellően megpuhul.
3. Ha elkészült, mossuk át és csöpögtessük le róla a felesleges vizet.
4. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 170°C-ra.
5. Az összes fűszert alaposan összekeverjük egy nagyobb tálban.
6. A lecsepegtetett csicseriborsót befújjuk olíva olaj sprayjel, majd a fűszerkeverékbe forgatjuk.
7. Ezután egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 10 percre az előmelegített sütőbe toljuk, és finom ropogósra sütjük.