Mandulafánk csak 5 hozzávalóból
Hozzávalók
8-10 darabhoz- 100 g mandulaliszt
- 65 g méz (vagy juharszirup, vagy agaveszirup)
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat (elhagyható)
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
-
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Vajazzuk ki a fánksütő formát, és tegyük félre.
Egy keverőtálba keverjük simára a hozzávalókat.
Töltsük meg félig sütőforma mélyedéseit a tésztával.
Süssük 10-15 percig. Tartsuk rajta a szemünket, ne süssük túl, mert kiszárad. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is, vagy tegyünk a tetejére bármit, amit csak szeretnénk.
Szobahőmérsékleten vagy a hűtőben, légmentesen lezárva 3-4 napig elállnak.
Megosztom barátaimmal