Íme a fánk egészséges, diétás változata
Hozzávalók
12 db- 250 g banán
- 40 g kókuszliszt
- 150 g rizsliszt
- ¼ csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 50 g eritrit
- 20 g kókuszolaj
- 100 g zsírszegény krémes túró
- kókuszreszelék
- citromlé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra légkeveréssel.
200 g banánt villával pépesítünk, majd összekeverjük a kókuszliszttel, a rizsliszttel, az eritrittel, a tojásokkal, a kókuszolajjal és a sütőporral.
Az alaposan összekevert masszát szilikon fánkformákba kanalazzuk és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz pépesítjük a maradék 50 g banánt is, kevés citromlét csorgatunk rá, hogy ne barnuljon meg, majd összekeverjük a zsírszegény túróval.
A krémet az elkészült fánkok tetejére kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.