Véres kalandozás
Sosem felejtem el azt a büfés nénit, akinek az orra előtt dobtam a szemétbe a nála vásárolt hurkát. „Ugye hogy nem az igazi?” kérdezte.
Ennek ellenére nagyon szeretem a hurkát, ha jó. Formáját tekintve mégsem tartom egy igazán változatos ételnek, így mindig feldob, ha a szokásostól eltérő felhasználással találkozom. Így esett, hogy elkezdtem nézelődni a véreshurka másik őshazájában, Nagy-Britanniában (a harmadik őshaza Spanyolország), hogy milyen módon lehet még elkészíteni. Aztán megtaláltam a skót tojásnak ezt a változatát. Voltak kétségeim még a készítés közben is, de az eredmény kifejezetten tetszett.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 50 dkg véreshurka
- 5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A tojásokból négyet keményre főztem. A véres hurka töltelékét egy tálba szedtem, és a kemény tojásokat egyenként beburkoltam vele. Az ötödik felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgattam őket. Forró olajban kisütöttem.
A tojás ruganyossága, a hurka krémessége és a bundázás ropogóssága nagyon kellemes összhatást produkált.