Répatorta csupa egészséges hozzávalóból
Hozzávalók
- 22 cm-es tortaformához:
- 20 dkg zabliszt
- 35 dkg sárgarépa
- 15 dkg eritrit
- 10 dkg darált dió
- 3 tojás
- 3 dkg kókuszolaj
- ½ csomag sütőpor
- 1 ek fahéj
- 1 ek mézeskalács fűszer
- 1 ek vanília aroma
- görög joghurt
- egész dió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük apró lyukú reszelőn. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, az eritrittel, a darált dióval, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerrel, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, a kókuszolajt, a tojásokat, a vanília aromát, végül pedig a reszelt répát és alaposan összekeverjük.
Kókuszolajjal kiolajozott kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és legalább 35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Az utolsó 10 percben lefedhetjük a formát alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
Hűlés után szeleteljük, görög joghurttal és dióval tálaljuk.