Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Répatorta csupa egészséges hozzávalóból

Zabkásakirálynő módra
2017. January 16.

Hozzávalók

  • 22 cm-es tortaformához:
  • 20 dkg zabliszt
  • 35 dkg sárgarépa
  • 15 dkg eritrit
  • 10 dkg darált dió
  • 3 tojás
  • 3 dkg kókuszolaj
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 ek fahéj
  • 1 ek mézeskalács fűszer
  • 1 ek vanília aroma
  • görög joghurt
  • egész dió

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük apró lyukú reszelőn. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, az eritrittel, a darált dióval, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerrel, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, a kókuszolajt, a tojásokat, a vanília aromát, végül pedig a reszelt répát és alaposan összekeverjük.

Kókuszolajjal kiolajozott kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és legalább 35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Az utolsó 10 percben lefedhetjük a formát alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.

Hűlés után szeleteljük, görög joghurttal és dióval tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fanta szelet egészségesen

Fanta szelet egészségesen

Ilyen, amikor a fitness lány megreformálja a nagymamája sütijét. A finomság marad, csak még egészségesebb kivitelben!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!