Egy falat egészség: Omega energiabomba szelet
Készítsük el otthon, sportoló barátaink részére ajándéknak sem utolsó, pláne, ha egy szép dobozba tesszük a szeleteket
2016. December 20.
Hozzávalók
- Alsó réteg:
- 1 nagy fej cékla, megfőzve és megpucolva
- 3 banán
- 175g zabpehely
- 3 evőkanál méz vagy juharszirup
- 100g dióféle (pl. mandula és törökmogyoró)
- Felső réteg:
- 70g feketeribizli vagy áfonya (fagyasztott vagy friss)
- 45g zabpehely
- 50g dióféle, nagyobb darabokra vágva
- 50g magféle (pl. lenmag, tökmag és napraforgómag keveréke)
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- 50ml mandulatej
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Készítsük el az alsó réteget: késes robotgépben pürésítsük a céklát és a banánt, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a mézet/juharszirupot, és a magokat. Dolgozzuk össze, de ne túl finomra.
- Béelejünk ki egy 20×20 centis sütőtálat sütőpapírral, és egyenletesen simítsuk bele a keveréket. Süssük 8 percig, majd vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
- Egy tálban keverjük össze a felső réteg összetevőit, majd simítsuk rá az alsó rétegre. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 12-15 percig, amíg kezd aranybarnává válni.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni. Vágjuk szeletekre vagy falatokra. Jó étvágyat!
Megosztom barátaimmal