Kétszersült krumpli
Hozzávalók
- 4 nagy burgonya
- 2 evőkanál növényi olaj
- 113g puha cream cheese
- 1 teáskanál só és ½ teáskanál frissen őrölt bors
- ¼ csésze puha vaj
- 1 csésze tejföl
- ½ csésze tej
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 225g bacon, ropogósra sütve, összemorzsolva
- 1/3 csésze apróra vágott snidling vagy zöldhagyma
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vegyük ki a sajtkrémet és a vajat a hűtőből, hogy meg tudjanak puhulni, amíg sütjük a krumplit.
2. A burgonyákat szurkáljuk meg néhányszor egy villával. Dörzsöljük be őket olajjal. Tegyük őket közvetlenül a rácsra, és kb. 1 óra alatt süssük meg. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy már meg tudjuk fogni őket.
3. Tegyük a vajat és a krémsajtot egy keverőtálba. Minden burgonyát hosszában vágjunk ketté, és finoman kanalazzuk át a belsejét a tálba, hogy csak egy vékony héj maradjon. Majd az üres krumplikat tegyük egy tepsire. Adjuk a tálban lévő keverékhez a tejfölt, a tejet, a sót és a borsot, és keverjük krémesre.
4. Kanalazzuk vissza a keveréket a burgonyákba. Szórjuk meg reszelt sajttal és baconnel. 15-20 percig süssük, amíg a sajt megolvad, és a krumpli teljesen átmelegszik. Snidlinggel megszórva azonnal tálaljuk.
Forrás: www.thewickednoodle.com