Mazsolás krémtúró
Hozzávalók
- 25 dkg zsíros túró
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg aranymazsola
- 2 cl rum
- 1 rúd vanília
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 db tojássárgája
- 4 db lapzselatin
- 1 dl tejszín
- 1 ek. cukor
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
1. Egy edényben tejszínt melegítünk, majd az előre hideg vízbe áztatott lapzselatint kicsavarjuk, és a tejszínbe tesszük, oldódásig kevergetjük.
2. A zsíros túrót, egy tojássárgáját, és a mascarponét egy keverőtálba tesszük és egy kis habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, majd a zselatinos tejszínt is. Belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukrot.
3. A folyékony állagú egyveleget poharakba, tálkákba adagoljuk, majd a hűtőbe tesszük megdermedni. Tálaláskor csokireszelékkel díszítjük.