Gyors halleves thai fűszerekkel
Hozzávalók
- 20 dkg tőkehal
- 10 db kagyló
- 8 db királyrák
- 1 l alaplé
- kurkuma, chili
- 2 dl kókusztejszín
- gyömbér, só
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 fej hagyma
- 3 db kaffir lime levél
- 1 szál thai citromnád
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 csokor újhagyma
- friss koriander
- 20 dkg csiperke
- extraszűz-olívaolaj
Elkészítés
1. Egy edényben extra szűz olívaolajat melegítünk, és beletesszük a reszelt gyömbért, fokhagymát, és az apróra vágott piros chilit.
2. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a kés fokával összetört citromnádat, és a felnegyedelt gombákat, és megpirítjuk.
3. Beletesszük a 2-3 mm-es karikákra vágott póréhagymát, majd kurkumával ízesítjük, és felöntjük alaplével. Ekkor beletesszük a kaffir lime leveleket, és összeforraljuk az ízeket.
4. A garnéla hátát bevágjuk, kihúzzuk a bélcsatornát, és a páncélt egy mozdulattal lehúzzuk. A tőkehalat felkockázzuk, a feketekagylók szakállát leszedjük, és egyszerre a levesbe tesszük őket.
5. A levest újra felforraljuk, majd a tűzről azonnal levesszük, hogy a forró lében készüljenek el a kagylók, garnélák és tőkehalkockák. Felöntjük sűrű kókusztejjel, majd citromhéjat reszelünk rá. Tálaláskor újhagymát és friss koriandert aprítunk rá.