Korhelyleves Pataky módra
Hozzávalók
- 20 dkg lángolt kolbász
- 1 pár debreceni
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 liter alaplé
- 10 dkg liszt
- 10 dkg gersli
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. kacsazsír
- 1 szál póréhagyma
- 4 db babérlevél
Elkészítés
1. Egy nagyobb fazékban kacsazsíron megpirítunk egy egész fej közepes kockákra vágott vöröshagymát. Mellé dobjuk a karikákra vágott póréhagymát, zellerszárat, majd a feldarabolt lángolt kolbászt és kolozsvári szalonnát is.
2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és összepirítjuk az ízeket. Ezután beletesszük a gerslit, majd felöntjük húsalaplével.
3. Beledobjuk a babérleveleket, és a tetejére szórjuk a pirospaprikát, hogy a zsírban feloldódjon.
4. 45-50 percig főzzük, majd tálaláskor hozzáadjuk az olajon megpirított debreceni karikákat.