Mogyoróvajas zabkocka
Hozzávalók
- 1 csésze mogyoróvaj
- 3 csésze nagy szemű zabpehely
- ½ csésze méz
Elkészítés
1. Vajazzunk és fóliával béleljünk ki egy 22×22 cm-es sütőtálat.
2. Olvasszuk össze a mogyoróvajat és a mézet. Melegíthetjük a mikróban és a tűzhelyen is.
3. Ha már teljesen sima, keverjük hozzá a zabpelyhet. Először csak 2 csészényit, és csak lassan a többi, ha szükséges. Alaposan keverjük össze.
4. Öntsük a keveréket az előkészített sütőtálba, és tegyük a hűtőbe, amíg összeáll annyira, hogy vágható lehessen. Tarthatjuk a hűtőben, akkor kemény marad. Ha puha és ragacsos kockákat szeretnénk, tároljuk
Forrás: fattaincassa.blogspot.com
Megosztom barátaimmal