Avokádó lime torta
Hozzávalók
- Tésztához:
- 30 dkg kesudió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 16 dkg magozott datolya
- 1 db vaníliarúd
- 1 ek. lime lé
- 1 ek. reszelt limehéj
- 1 csipet só
- 4-5 ek. méz
- 1 marék mandula
- Krémhez:
- 6-7 db érett avokádó
- 100-110 ml lime lé
- 4 ek. reszelt lime héj
- 2+3 ek. méz
- 1 csipet só
- Díszítés:
- 1 tojásfehérje
- 1 ek. eritrit
- 8 db fél sárgabarack
Elkészítés
1. A „tészta” alapanyagait tegyük egy aprítógépbe és addig keverjük, amíg összeáll a massza.
2. Egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformát vajazzunk ki, majd egyengessük el az aljára kesudiós-datolyás masszát.
3. A krém hozzávalóit is tegyük egy aprítógépbe és addig keverjük, míg teljesen krémes állagot kapunk. A krém ne legyen nagyon folyós, de jól kenhető állagra van szükség. Ezután öntsük a masszát a „tésztaalapra”.
4. Minimum 4 órát pihentessük a hűtőben, majd díszítsük fel habbá vert tojásfehérjével és félbevágott sárgabarackokkal.
Tipp:
Díszítésnek, egy tojásfehérjét eritrittel kemény habbá verjük és töltsük nejlonzsákba. A nejlon egyik sarkát vágjuk ki és a torta szélére, egymástól 1 cm távolságra kisebb köröket nyomjunk. A közepükbe egy-egy fél sárgabarackot tegyünk. Tálalás előtt még érdemes fél órára visszatenni a hűtőbe.