Csirke karamellizált körtével
Hozzávalók
4 személyre- 4 fél csirkemellfilé, bőre nélkül
- 1 közepes vöröshagyma, kettévágva és vékonyra szeletelve
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- 3 evőkanál vaj
- 2 közepes körte, vékonyra szeletelve
- 2 teáskanál barna cukor
- ½ csésze balzsamecet
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- 500 g félkész rizs
Elkészítés
1. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk.
2. Egy nagy serpenyőben vajon pirítsuk meg a húsdarabokat, majd vegyük ki, és tegyük félre.
3. Ugyanabban a serpenyőben pároljuk puhára a hagymát. Adjuk hozzá a körtét és a barna cukrot, és főzzük még 3 percig. Keverjük hozzá a kakukkfüvet és a balzsamecetet.
4. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe.
5. Forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és fedő nélkül főzzük további 4-6 percig. Közben főzzük meg a rizst a leírás alapján. Tálaljuk.
Forrás: tasteofhome.com
Megosztom barátaimmal