Ez lesz az egyik kedvenc őszi édességünk!
Almás pite karika
Hozzávalók:
3/4 bögre tej
1 tojás
1 bögre liszt
1 tk. sütőpor
1/3 bögre+ 2 evőkanál cukor
3 1/2 tk őrölt fahéj
1/4 tk. só
2 bögre növényi olaj, a sütéshez
3 nagy Granny Smith alma
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, a tojást, a lisztet, a sütőport, 2 evőkanál cukrot, 1/2 tk. fahéjat és a sót egy nagy tálban. Keverjük csomómentesre. Tegyük félre.
Az almákat hámozzuk meg és szeleteljük fel őket egész karikákra, majd távolítsuk el a szeletek közepét, hogy lyukas almakarikákat kapjunk.
Egy kis tálban keverjük össze a maradék 1/3 csésze cukrot és a 3 teáskanál fahéjat, hogy a végén ebben hempergessük meg az alma karikákat.
Öntsük az olajat egy serpenyőbe, kb. egy hüvelyk magasságig és melegítsük közepes lángon.
Csipesszel mártsuk az alma karikákat a tésztába, majd óvatosan engedjük az olajba. Miután az alma szélei enyhén aranyra színeződtek, fordítsuk meg a karikát és süssük a másik oldalát is (kb. 1 perc)
Egy papírtörlővel bélelt tányérra szedjük ki az almákat, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Mindkét oldalát szórjuk meg a fahéjas cukorral.
Forrás: delish.com