Zöldségkrémes penne
Egy tésztát bizony nem csak pesztóval színezhetünk zöldre, hanem egy jó adag tápanyagdús zöldség krémesítésével is. Ha tél előtti immunerősítés a cél, szuper választás.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg brokkoli
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg teljes kiőrlésű penne
- 1 marék zöld leveles zöldség (bébispenót, rukkola, céklalevél, fodros kel)
- himalája só
- 10 dkg natúr kesudió vízbe áztatva
- 2 dl növényi tejszín
- 1 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- ½ citrom
- 5 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük, majd a zöldborsóval együtt forró vízben vagy vízgőz felett puhára pároljuk. Eközben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük.
A megpuhult zöldségeket és a beáztatott kesudiót is leszűrjük, majd a tejszínnel, vízzel, fokhagymával, sörélesztőpehellyel és ízlés szerint sóval krémesre turmixoljuk.
A főtt tésztát összekeverjük a zöldségkrémmel, meglocsoljuk kevés friss citromlével, majd félbevágott koktélparadicsommal tálaljuk.