Zöldséges-kolbászos bab
Ez az étel egy picit a csilis babra emlékeztet, de mégsem az. Friss paradicsommal, kaliforniai paprikával és oreganóval tettem nyáriassá, de azért kolbász is került bele bőven, hogy laktató legyen.
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olaj
- 25 dkg tetszőleges kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg paradicsom (érett, lehet akár koktélparadicsom is)
- 2 db (sárga) kaliforniai paprika
- 25 dkg tetszőleges főtt vagy konzerv bab
- 25 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 4 ág oregano lecsipkedett levelei
- só, őrölt fekete bors
- Cayenne-bors ízlés szerint
- 20 dkg barna rizs
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt (ha szükséges, hámozzuk meg), lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírjára. Ekkor mehet rá a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagyma is.
Ha a hagymák megpuhultak, hozzáadjuk a felcikkezett paradicsomot és kaliforniai paprikát, majd, ha már puhulnak, ráöntjük a babot és a kukoricát. Hozzácsipkedjük az oregano leveleit, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint Cayenne-borssal ízesítjük.
Közben a barna rizst enyhén sós vízben puhára főzzük.
A kész kolbászos babot petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk, főtt rizst kínálunk mellé.