Zöldségekkel töltött cannelloni besamel mártással
Hozzávalók
4 személyre- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- 1 csomag cannelloni
- 40 dkg mozzarella
- A besamel mártáshoz:
- 5 szelet bacon
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 40 g reszelt gruyere
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítés
1. Egy felhevített serpenyőben a kockákra vágott padlizsánt kevés olívaolajon addig sütjük, amíg a héja is megpuhul. Ezután egy papírtörlőre szedjük és ugyanígy megsütjük a cukkinit is.
2. A mártáshoz a bacont zsírjára pirítjuk, vajat adunk hozzá, a liszttel besűrítjük, majd a tejjel felöntjük és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
3. A cukkinit és a padlizsánt egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és így is dinszteljük még egy kicsit. Ezután egy tálba öntjük, elkeverjük a besamel mártás felével és megtöltjük vele a cannellonikat. Egy kis mártást egy tepsi aljára kenünk, ráhalmozzuk a töltött csőtésztákat és a tetejét leöntjük a mártás másik felével. A végén a mozzarella szeletekkel befedjük és 180 fokon 30-35 percig sütjük. Friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!