Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségekkel töltött cannelloni besamel mártással

Adásban volt: 2017. May 25.
A recepthez tartozó videó
2017. May 25.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • 1 csomag cannelloni
  • 40 dkg mozzarella
  • A besamel mártáshoz:
  • 5 szelet bacon
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 40 g reszelt gruyere
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben a kockákra vágott padlizsánt kevés olívaolajon addig sütjük, amíg a héja is megpuhul. Ezután egy papírtörlőre szedjük és ugyanígy megsütjük a cukkinit is.

2. A mártáshoz a bacont zsírjára pirítjuk, vajat adunk hozzá, a liszttel besűrítjük, majd a tejjel felöntjük és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

3. A cukkinit és a padlizsánt egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és így is dinszteljük még egy kicsit. Ezután egy tálba öntjük, elkeverjük a besamel mártás felével és megtöltjük vele a cannellonikat. Egy kis mártást egy tepsi aljára kenünk, ráhalmozzuk a töltött csőtésztákat és a tetejét leöntjük a mártás másik felével. A végén a mozzarella szeletekkel befedjük és 180 fokon 30-35 percig sütjük. Friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ropogósra sült Mac&Cheese csirkével

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!