Vegán szilvás morzsa
A klasszikus szilvás lepény mellett más süteményben is szuperül megállja a helyét az ősszel szezonális csonthéjas. Például egy csupa növényi alapú összetevőkből készült egyszerű morzsasütiben.
Hozzávalók
4 adaghoz- 40 dkg érett szilva
- 6 dkg kókuszvirágcukor
- 2 ek őrölt fahéj
- 2 ek vaníliaaroma
- 1 ek tápiókakeményítő
- 1 ek kókuszolaj
- 6 dkg apró szemű zabpehely
- 3 dkg mandulaliszt
- 5 dkg mandulavaj
- 3 dkg kókuszolaj
- 4 dkg eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Alaposan összekeverjük a kókuszvirágcukorral, a fahéjjal, a vaníliaaromával és a keményítővel. 4 db szuflé formát kiolajozunk, majd egyenlően elosztjuk bennük az édesített-ízesített szilvát.
A morzsához összemorzsoljuk a zabpelyhet a mandulaliszttel, mandulavajjal, kókuszolajjal és eritrittel, majd rászórjuk a feldarabolt szilva tetejére.
A sütőformákat az előmelegített sütőbe tesszük, 30-35 percig sütjük, amíg a morzsa szépen megpirul, a szilva pedig levet ereszt.