Vegán sajtkrémes-avokádós szendvics
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ez is érdekelhet: Így áll el tovább az avokádó
Hozzávalók
2 szendvicshez- 2 szelet gluténmentes magos kenyér
- 2 teáskanálnyi vegán sajtkrém
- 2 csipet frissen őrölt bors
- 1 érett avokádó
- 1 répa
- 1 evőkanál mikrozöld
Elkészítés
A kenyereket megpirítjuk. Az avokádót kettévágjuk, a húsát egy tálba kanalazzuk, és villával összetörjük.
A pirítósokat megkenjük a vegán sajtkrémmel és megszórjuk a frissen őrölt borssal. A tetejére halmozzuk és elkenjük az avokádópürét.
A répát megpucoljuk és julienne-szeletelővel vagy zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk belőle.
Végül megszórjuk a megkent szendvicsek tetejét a répacsíkokkal és a mikrozölddel.
Témába vág: Éretlen avokádót vásároltál? Mutatjuk a megoldást!