Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős cajun csirke rizzsel

Cajun fűszerkeveréket házilag is készíthetsz, mutatjuk a receptet!
2021. szeptember 24.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Tudtad hogy, a Cayenne-bors nem más, mint a csípős chilipaprika fűszerként használt durva őrleménye? Az ősi dél-amerikai kultúrákban gyógyhatású fűszerként használták, napjainkban pedig India, Kína és a Közel-Kelet gyógyászatában is szívesen használják.

A cajun fűszerkeveréket előre bekeverve számos üzletben megveheted, de otthon is pillanatok alatt elkészítheted.

Gyakran használom ezt a fűszerkeveréket, amikor szeretném „felfrissíteni” az előző napi maradékot, vagy csak egy pikáns extra ízt szeretnék adni az ételnek.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb húsos paradicsom
  • 1 kisebb cukkini (kb. 10 dkg)
  • 1 ek cajun fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 20 dkg sült/grillezett csirkemell
  • 40 dkg főtt rizs vagy karfiolrizs

  • 2 ek aprított koriander vagy újhagyma szára
  • Cajun fűszerkeverék házilag:
  • 1,5 tk édes őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk durvára őrölt chilipaprika
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 ek fokhagymapor
  • ½ tk szárított oregánó
  • ½ tk szárított kakukkfű
  • 1 tk só

Elkészítés

 

Elsőként a fűszerkeveréket készítjük el: az összes hozzávalót egy edénybe öntjük és jól összekeverjük. Légmentesen záródó fűszertartóban tároljuk.

A cukkinit meghámozzuk, és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró darabokra vágjuk. 

Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a paradicsomot és a cukkinit, és addig sütjük amíg levet kezdenek engedni. Megszórjuk és összekeverjük cajun fűszerkeverékkel, köménnyel és sóval. Hozzákeverjük a főtt rizst és a csirkedarabokat is. Gyakran kevergetve még kb. 2 percig sütjük, majd levesszük a tűzről, és 5 percig lefedve hagyjuk még állni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk friss korianderrel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás-csokis sajttorta pohárban

Málnás-csokis sajttorta pohárban

Ki ne szeretné a poharas, kanalazós desszerteket?
Tonhalsaláta fodros kellel

Tonhalsaláta fodros kellel

Alaprecept sietős napokra.
Réteges granolás pohárkrém

Réteges granolás pohárkrém

Reggeli vagy desszert? Ahogy szeretnéd!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!