Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős cajun csirke rizzsel

Cajun fűszerkeveréket házilag is készíthetsz, mutatjuk a receptet!
2021. szeptember 24.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Tudtad hogy, a Cayenne-bors nem más, mint a csípős chilipaprika fűszerként használt durva őrleménye? Az ősi dél-amerikai kultúrákban gyógyhatású fűszerként használták, napjainkban pedig India, Kína és a Közel-Kelet gyógyászatában is szívesen használják.

A cajun fűszerkeveréket előre bekeverve számos üzletben megveheted, de otthon is pillanatok alatt elkészítheted.

Gyakran használom ezt a fűszerkeveréket, amikor szeretném „felfrissíteni” az előző napi maradékot, vagy csak egy pikáns extra ízt szeretnék adni az ételnek.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb húsos paradicsom
  • 1 kisebb cukkini (kb. 10 dkg)
  • 1 ek cajun fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 20 dkg sült/grillezett csirkemell
  • 40 dkg főtt rizs vagy karfiolrizs

  • 2 ek aprított koriander vagy újhagyma szára
  • Cajun fűszerkeverék házilag:
  • 1,5 tk édes őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk durvára őrölt chilipaprika
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 ek fokhagymapor
  • ½ tk szárított oregánó
  • ½ tk szárított kakukkfű
  • 1 tk só

Elkészítés

 

Elsőként a fűszerkeveréket készítjük el: az összes hozzávalót egy edénybe öntjük és jól összekeverjük. Légmentesen záródó fűszertartóban tároljuk.

A cukkinit meghámozzuk, és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró darabokra vágjuk. 

Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a paradicsomot és a cukkinit, és addig sütjük amíg levet kezdenek engedni. Megszórjuk és összekeverjük cajun fűszerkeverékkel, köménnyel és sóval. Hozzákeverjük a főtt rizst és a csirkedarabokat is. Gyakran kevergetve még kb. 2 percig sütjük, majd levesszük a tűzről, és 5 percig lefedve hagyjuk még állni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk friss korianderrel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás-csokis sajttorta pohárban

Málnás-csokis sajttorta pohárban

Ki ne szeretné a poharas, kanalazós desszerteket?
Tonhalsaláta fodros kellel

Tonhalsaláta fodros kellel

Alaprecept sietős napokra.
Réteges granolás pohárkrém

Réteges granolás pohárkrém

Reggeli vagy desszert? Ahogy szeretnéd!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.