Vaníliás-zabos pohárdesszert
Ehhez a könnyű pohárdesszerthez eritritet és juharszirupot használtam, a finomított cukrot pedig elhagytam belőle. A fahéjas-juharszirupos ízvilág a karácsonyi vásári hangulatot idézi, pont jó lesz advent első hétvégéjére.
Hozzávalók
4 adaghoz- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg natúr joghurt
- kb. 10 dkg eritrit (ízlés szerint)
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 5 dkg zabpehely (lehet nagy és apró szemű is)
- 2,5 dkg durvára tört dió
- 2,5 dkg kókuszchips
- 3 evőkanál juharszirup
Elkészítés
4 dl tejet felteszünk forrni, a többiben simára keverjük a pudingport. A tejhez csorgatjuk a pudingos tejet, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Letakarjuk folpackkal, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingot robotgéppel fellazítjuk, hozzákeverjük a joghurtot és az eritritet.
A kókuszzsírt felolvasztjuk egy serpenyőben. Rászórjuk a zabot, a diót és a kókuszhipszet, 1-2 percet sütjük, majd hozzáöntjük a juharszirupot is. Kevergetve addig sütjük még, amíg a juharsziruptól jó ragacsos lesz a keverék. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A pudingos krémet és a ropogós zabos keveréket 4 desszertes pohárba kanalazzuk.
Ezt is próbáld ki: