Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Barbecue csirkés tészta

Süss nagyobb adag csirkét, a maradék húst pedig használd fel másnap ehhez a tésztához!
2021. november 25.

Nagyon szeretem az „egyből kettőt” ételeket. Arányosan megnövelem a receptben szereplő csirke és barbecue szósz mennyiségét, és az első nap valamilyen körettel tálalom a csirkét. A 2. vagy 3. nap pedig jöhet a többiből a tészta!

Hozzávalók

4 személyre
  • 6 db csirke felsőcomb (csontos, bőrös)
  • 10 dkg barbecue szósz
  • 35 dkg masnitészta

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv (40 dkg) hámozott paradicsom
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

 

A csirkecombokat beleforgatjuk a barbecue szószba, és 1 órát álni hagyjuk. Ezután olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben néhányszor megforgatva, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlt a hús, kicsontozzuk, apróra vágjuk, és összeforgatjuk a tepsiben maradt szósszal, szafttal. 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, lassú tűzön 10-15 percet főzzük. Hozzákeverjük a húst és a főtt tésztát, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. 

 

Ezt is próbáld ki: 

BBQ libaszendvics

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás-ananászos pulykamell

Sonkás-ananászos pulykamell

Gyors vasárnapi ebéd, ha ma mellőznéd a bő olajban sütést.
Banános amerikai palacsinta

Banános amerikai palacsinta

A kedvenc ráérősebb hétköznapi vagy hétvégi reggelink, amit hozzáadott finomított cukor nélkül készíthetsz el.
Pizzás rudak

Pizzás rudak

Tudod már, mit sütsz péntek vagy szombat estére?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.