Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliás-szilvás pohárkrém

Még egy kis zabpehely is került bele!
2021. október 23.

Ha ősz, akkor szilvaszezon! A szilva nemcsak nyersen, hanem finom puhára főzve (vagy sütve) is nagyon finom, érdemes belőle kompótot főzni vagy pitébe tenni. Vaníliával, csokival, fahéjjal, gyömbérrel kombinálva pohárkrémnek sem utolsó! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 5 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 25 dkg szilva
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ kávéskanál őrölt gyömbér
  • 5 dkg zabpehely
  • 12 dkg kakaós keksz
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

 

A tejből 4 dl-t felforralunk 5 dkg cukorral, a maradék tejben simára keverjük a pudingport. A pudingos tejet a lábasba öntjük, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett pudingot főzünk. Amikor elkészült, letakarjuk frissentartó fóliával. Hagyjuk kihűlni. 

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Egy kis lábasba szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a fahéjat és a gyömbért, felöntjük egy ujjnyi vízzel, és főzni kezdjük. Amikor puhul, beleszórjuk a zabpelyhet, és kevergetve sűrűre főzzük (ha szükséges, kevés vizet még adhatunk hozzá). Hagyjuk kihűlni. 

4 desszertes pohárba kekszet tördelünk, erre puding, szilva, keksz és ismét puding kerül. A tetejükre durvára vágott étcsokit szórunk. Ha maradt még pár szem szilva, abból pedig elkészíthetjük az ősz klasszikusát, a szilvás gombócot

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Ősszel kihagyhatatlan, ugye?
Töltött paprika

Töltött paprika

Te hogy készíted? Pont így? Vagy teljesen másképp?
Duplasajtos-tejszínes tészta borsóval és pulykával

Duplasajtos-tejszínes tészta borsóval és pulykával

Extra krémes, sajtos finomság – villámgyorsan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.