Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Duplasajtos-tejszínes tészta borsóval és pulykával

Extra krémes, sajtos finomság – villámgyorsan!
2021. október 7.

Hiszitek vagy sem, még a legolcsóbb, legegyszerűbb tömlős sajtból is szuper finom ételeket lehet készíteni: például ezt a krémes-sajtos tésztát. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg tetszőleges tészta

  • 35 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • őrölt fekete bors
  • 4 szál újhagyma fehér része
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 20 dkg natúr vagy tejszínes tömlős sajt
  • 20 dkg trappista vagy edami sajt

Elkészítés

 

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót egy kevés enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd szintén leszűrjük. 

2 evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben. Rátesszük a kis kockákra vágott pulykát, és erős lángon átsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. 

A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, felmelegítjük. Rátesszük a felkarikázott újhagymát és a lereszelt fokhagymát, megfuttatjuk rajta, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a tömlős sajtot és a lereszelt trappista vagy edami sajtot, felforraljuk, kevergetve besűrítjük, sózzuk, borsozzuk. Közben beleforgatjuk a főtt tésztát és borsót. A kész fogást a sült pulykakockákkal tálaljuk (vagy a húst bele is forgathatjuk a legvégén). 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Savanyú káposztás nokedli kolbásszal

Savanyú káposztás nokedli kolbásszal

Ha október, akkor Oktoberfest!
Serpenyős tarjás metélt

Serpenyős tarjás metélt

Nincs időd főzni? Dehogynem!
Baconbe csavart fasírtok tojásos bulgurral

Baconbe csavart fasírtok tojásos bulgurral

Amíg a bulgur megfő, a fasírtokkal is simán végzel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.