Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős tarjás metélt

Nincs időd főzni? Dehogynem!
2021. október 1.

Ehhez a fogáshoz igazán nem kell sokáig ácsorogni a konyhában! Pár egyszerű hozzávaló – és azok megbolondítására egy kis szójaszósz – pont elég, hogy gyors és finom ebédet vagy vacsorát varázsolhass az asztalra. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg rövidmetélt

  • 350 g csont nélküli sertéstarja
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 30 dkg paprika (pl. kaliforniai vagy snack paprika)
  • 1 dl szójaszósz
  • 8 db tojás

Elkészítés

 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 

Közben a tarját felcsíkozzuk, és egy nagy serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon, rövid idő alatt kérget sütünk rá. Kivesszük, félretesszük. Mehet a helyére a megtisztított, felkarikázott újhagyma (a zöldjéből félreteszünk a díszítéshez) és a megmosott, felcsíkozott paprika. Félpuhára sütjük, ezután visszatesszük a húst, és tovább sütjük úgy, hogy hozzáadjuk a szójaszószt is. 

Amikor minden megpuhult, ráöntjük a felvert tojásokat, „rántottát” készítünk, és összekeverjük a serpenyő tartalmával. Végül hozzáforgatjuk a főtt metéltet is, és még egy-két percet sütjük. Felcsíkozott újhagymazölddel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes, mogyorókrémes tojástekercs

Édes, mogyorókrémes tojástekercs

Gluténmentes villámédesség következik!
Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Próbáltad már krémsajttal a tarját?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.