Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanyú káposztás nokedli kolbásszal

Ha október, akkor Oktoberfest!
2021. október 6.

Lehet, hogy idén (is) az otthoni Oktoberfest mellett döntünk. Ha már így alakul, próbáljunk ki olyan ételeket, amelyek jól csúsznak sör mellé!

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg savanyú káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 db tojás
  • 3 dl víz
  • 1 kávéskanál só + a főzővízhez
  • kb. 40 dkg liszt
  • 40 dkg bajor fehér kolbász
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A savanyú káposztát lecsepegtetjük. Két evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, rátesszük a felkockázott szalonnát, és pár percet sütjük rajta. Hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve puhára sütjük, ízlés szerint le is piríthatjuk. 

Közben a tojásokat keverőtálba ütjük, elhabarjuk, majd összekeverjük a vízzel, a sóval és a liszttel. A lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, sűrű állagú masszát kell kapnunk. Nem szükséges alaposan kidolgozni. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük. A káposztához keverjük, jól összeforgatjuk. 

A kolbászokat bevagdossuk, és egy serpenyőben, a maradék felhevített olajon átsütjük. A káposztás nokedlivel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős tarjás metélt

Serpenyős tarjás metélt

Nincs időd főzni? Dehogynem!
Baconbe csavart fasírtok tojásos bulgurral

Baconbe csavart fasírtok tojásos bulgurral

Amíg a bulgur megfő, a fasírtokkal is simán végzel!
Édes, mogyorókrémes tojástekercs

Édes, mogyorókrémes tojástekercs

Gluténmentes villámédesség következik!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.