Így is próbáld ki a browniet!
Hozzávalók
- a brownie-hoz:
- 75 g liszt
- 2 db tojás, M-es
- késhegynyi sütőpor
- 75 g étcsokoládé
- 90 g vaj
- 80 g dió
- 1 csipet só
- 140 g kristálycukor
- Csoki ganache:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g habtejszín
- Vanília mousse
- 4 tojás(m-es)
- 1 db vanília rúd
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g habtejszín
- 200 ml 2.8%
- 100 g cukor
- 10 g zselatinpor
Elkészítés
Brownie:
1. A csokoládét a vajjal és a kristálycukorral együtt egy habüstbe tesszük, majd vízfürdőn felolvasztjuk.
2. Ha felolvadt, levesszük a vízfürdőről és hozzáadjuk a tojásokat egyesével, majd fakanál segítségével elkeverjük alaposan és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a csipet sót.
3. A diót alaposan átválogatjuk, hogy biztos ne kerüljön bele dióhéj.
4. Durvára törjük és hozzáadjuk a brownie tésztánkhoz. 25×25 cm re állítjuk a sütőkeretet,ha nincs akkor ennek megfelelő méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral majd elsimítjuk benne a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük.
5. Akkor jó, ha picit lágy! (ne süssük túl mert akkor egy csokis piskótát kapunk) Hagyjuk a formában kihűlni.
Csoki ganache:
1. A tejszínt felforraljuk, majd beletesszük a csokoládét. 1 percig állni hagyjuk, majd alaposan egyneművé keverjük és megkenjük vele a brownie tetejét.
Vanília mousse:
1. A tojások sárgáját és a cukrot habüstbe vízgőz felett folyamatos kevergetéssel csípősre melegítjük (70 fok, ha van hőmérőnk)
2. A tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart magjával és a vaníliás cukorral, majd ha picit visszahűlt, hozzácsurgatjuk a tojássárgájához és vízgőz felett addig főzzük, míg picit besűrűsödik. Ha elkészült, félrerakjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt habbá verjük és a kihűlt laza pudinghoz keverjük.
3. A zselatinport annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy éppen ellepje. 2-3 perc után a mikróban folyósra melegítjük és hozzácsurgatjuk a krémhez.
4. Ráöntjük a ganache tetejére, elsimítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.