Túrós lepény
Ezt a lepényt fele-fele arányban készítettem éppen csak villával összetört rögös túróból, illetve krémes ricottából. Puha, könnyű süti lett belőle, „mazsolagyűlölők” természetesen kihagyhatják a nem kedvelt hozzávalót, anélkül is finom lesz.
Hozzávalók
12 közepes méretű szelethez- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 teáskanál vanília aroma (vagy 2 tasak vaníliás cukor)
- 25 dkg félzsíros, rögös túró
- 25 dkg krémes ricotta (vagy krémtúró)
- 15 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
- 10 dkg mazsola
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliával. A rögös túrót villával összetörjük, a ricottával, a liszttel, a sütőporral és a mazsolával összekeverjük. Ízlés szerint fél biocitrom héja is mehet bele. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, ha szükséges, a sütés 2. felében letakarjuk alufóliával.
Miután kihűlt, felszeleteljük. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, lekvárral vagy akár vaníliasodóval is.