Túróimádók, figyelem! Túró nudli csupa egészséges hozzávalóból
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg zsírszegény túró
- 25 dkg zabkorpa
- 2 db tojás
- 6 dkg eritrit
- 2 evőkanál vanília aroma
- 1 db citrom
- porrá őrölt eritrit
- cukormentes lekvár
Elkészítés
A túrót összekeverjük 15 dkg zabkorpával, a tojásokkal, az eritrittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.
Hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
Nagyméretű edényben vizet forralunk. A túrós masszából kb. 1 cm átmérőjű hengereket sodrunk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízbe tesszük őket. Ha feljöttek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük őket, majd leszűrjük.
A maradék zabkorpát egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk a megfőtt nudlikat.
Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes lekvárral tálaljuk.