Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött melegszendvics

Kívül ropogós, belül krémes, az egyik legtutibb hétvégi reggeli!
2020. December 11.

5 perc előkészítés, egy kis sütés, és már mehet is a reggeliző asztalra ez a klassz melegszendvics. A kenyérbelet pedig ki ne dobjátok, hagyjátok megszáradni, majd daráljátok le zsemlemorzsának. 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 4 db szikkadt, hosszúkás zsemle vagy kisebb bagett
  • 4 db baconcsík
  • 5 dkg krémsajt
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • 4 kis szelet tetszőleges, jól olvadó sajt

Elkészítés

 

A zsemléknek vékony kalapot vágunk, belsejüket óvatosan kibelezzük. Mindbe fektetünk 1-1 baconcsíkot úgy, hogy két oldalon túllógjanak. A krémsajtot összekeverjük a tojással és egy kevés borssal, a keveréket elosztjuk a zsemlecsónakokban. Erre kerülnek a sajtszeletek, végül ráhajtogatjuk a túllógó baconcsíkokat, és visszatesszük a kalapokat. 

A zsemléket egyesével alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Téli narancsos-brokkolis kuszkusz

A brokkoli és a narancs különlegesen finom párost alkot ebben a köretben.
Pulykás-almás clubszendvics

Pulykás-almás clubszendvics

Ez az a szendvics, ami beillik ebédnek is!
Sült zöldséges-virslis tésztasaláta

Sült zöldséges-virslis tésztasaláta

Lehet főétel, köret, de h már tervezitek a szilveszteri menüt, oda is szuper lesz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!