Töltött melegszendvics
5 perc előkészítés, egy kis sütés, és már mehet is a reggeliző asztalra ez a klassz melegszendvics. A kenyérbelet pedig ki ne dobjátok, hagyjátok megszáradni, majd daráljátok le zsemlemorzsának.
Hozzávalók
4 darabhoz- 4 db szikkadt, hosszúkás zsemle vagy kisebb bagett
- 4 db baconcsík
- 5 dkg krémsajt
- 1 db tojás
- őrölt fekete bors
- 4 kis szelet tetszőleges, jól olvadó sajt
Elkészítés
A zsemléknek vékony kalapot vágunk, belsejüket óvatosan kibelezzük. Mindbe fektetünk 1-1 baconcsíkot úgy, hogy két oldalon túllógjanak. A krémsajtot összekeverjük a tojással és egy kevés borssal, a keveréket elosztjuk a zsemlecsónakokban. Erre kerülnek a sajtszeletek, végül ráhajtogatjuk a túllógó baconcsíkokat, és visszatesszük a kalapokat.
A zsemléket egyesével alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.