Töltött french toast tekercs
Ennél ízletesebb vége talán nem is lehetne a szikkadt teljes kiőrlésű toastkenyérnek. Tökéletes reggeli ötlet egy ráérős hétvégi délelőttre, de desszertként is megállja a helyét.
Hozzávalók
2 adaghoz- 8 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér
- 10 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
- 3 dkg eritrit
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 1 pohár krémes natúr joghurt
- 2 db tojás
- 1,5 dl növényi tej
- 1 evőkanál vanília aroma
- ½ evőkanál őrölt fahéj
- kókuszolaj
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A toastkenyerek héját vékonyan levágjuk, majd egyesével kilapítjuk őket egy nyújtófa segítségével.
A fagyasztott gyümölcsöt megszórjuk eritrittel és útifűmaghéjjal, majd egy kis lábasban felmelegítjük, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A kilapított kenyérszeleteket megkenjük egy evőkanál natúr joghurttal, a közepükre pedig teszünk egy-egy adag „lekvárt” is. Szorosan feltekerjük, mint egy palacsintát, majd megismételjük a lépéseket addig, amíg marad alapanyag.
A tojásokat felverjük, majd beleöntjük a tejet és a vanília aromát, hozzáadjuk a fahéjat. Ebbe a keverékbe mártjuk a tekercseket, majd egy kókuszolajjal megkent, felhevített palacsintasütő serpenyőben minden oldalukat aranybarnára sütjük.
Melegen, porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.