Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszibarackos clafoutis

Tejes pitét egészségtudatos verzióban is készíthetsz, mutatjuk.
2020. szeptember 3.

A clafoutis, magyarul tejes pite egy gyorsan összeállítható gyümölcsös finomság. Pudingos krémességének köszönhetően igazán könnyed, és ezúttal ráadásul egészséges hozzávalókból készült.

Hozzávalók

egy 25 cm-es formához
  • 2 db puha őszibarack
  • 4 db tojás
  • 60 g eritrit
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 80 g zabpehelyliszt
  • 3 dl rizs vagy zabtej
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Az őszibarackokat megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Szilikon sütőforma vagy kiolajozott tortaforma aljára sorakoztatjuk a barackszeleteket. 

A tojásokat az eritrittel együtt habverővel felverjük, belereszeljük a citromhéjat. Hozzászitáljuk a zabpehelylisztet, majd egyneműre keverjük. Végül beleöntjük a tejet és a vanília aromát is. A tésztát lassan a gyümölcs tetejére öntjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük a formát, és 30 percig sütjük. 

Porrá őrölt eritrittel megszórva, langyosan vagy hidegen tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillezett kukoricás saláta

Grillezett kukoricás saláta

Nyár végi finomság friss kukoricából.
Mézes-mustáros csirkesaslik

Mézes-mustáros csirkesaslik

Grilleztél eleget idén nyáron? Ezt a receptet még mindenképpen ki kell próbálnod!
Húsmentes rakott zöldbab

Húsmentes rakott zöldbab

Indítsuk egy könnyű, de laktató ebédötlettel a hetet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!