Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézes-mustáros csirkesaslik

Grilleztél eleget idén nyáron? Ezt a receptet még mindenképpen ki kell próbálnod!
2020. August 17.

Egyszerű, de annál ízletesebb recept a nyári grillezésekhez. Ha még nem próbáltad a csirkét mustárral párosítani, eljött az ideje, nem fog csalódást okozni.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg csirkemell
  • 10 dkg dijoni mustár
  • 10 dkg mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

 

A csirkét megtisztítjuk, felkockázzuk, majd nyársra húzzuk. 

Egy mélyebb tálban összekeverjük a mustárokat, a mézet, a joghurtot és az áttört fokhagymát. Beleforgatjuk a csirkenyársakat, majd a maradék szószt is a csirkére kanalazzuk. Így pihentetjük legalább 1-2 órán keresztül, hogy megpuhuljon, és magába szívja a pácot. 

Felforrósítjuk a grillsütőt, majd oldalanként kb. 6-8 perc alatt készre sütjük a saslikot. Friss fodros petrezselyemmel megszórva tálaljuk ízlés szerint zöldség- vagy szénhidrátköret mellé. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsmentes rakott zöldbab

Húsmentes rakott zöldbab

Indítsuk egy könnyű, de laktató ebédötlettel a hetet!
Mangós banánfagyi falatok

Mangós banánfagyi falatok

Egészséges nassolnivaló a nyári napokra.
Kókuszos sárgadinnye-krémleves

Kókuszos sárgadinnye-krémleves

Hideg leves forró napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!