Kókuszos sárgadinnye-krémleves
Nyáron kevésbé vágyunk a laktató, nehéz levesekre, így jó választás lehet egy pár perc alatt összedobható hideg gyümölcsleves, amit a kókusztejszín tesz igazán krémessé.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 nagyobb gália dinnye behűtve
- 2 dl sűrű kókusztejszín behűtve
- ½ citrom leve
- 1 marék kókuszcsipsz
Elkészítés
A dinnyét kettévágjuk, először kikanalazzuk a magjait, majd külön a húsát is. A dinnyehúst feldarabolva turmixgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a kókusztejszínt, és belefacsarjuk a citrom levét. Krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük a dinnyehéjba.
A kókuszcsipszet száraz serpenyőben egy perc alatt ropogósra pirítjuk, és megszórjuk vele az elkészült hideg krémlevest.