Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mangós banánfagyi falatok

Egészséges nassolnivaló a nyári napokra.
2020. augusztus 3.

Egyszerűbb és egészségesebb házi jégkrémet nem is készíthetnénk. Ebből a hétköznapokon is bátran falatozhatunk lelkiismeret-furdalás nélkül. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 db banán
  • 1 db mangó
  • 150 g görög joghurt
  • 30 db bonbon papír
  • 15 szem málna

Elkészítés

 

2 db banánt meghámozunk és felkarikázunk, a harmadikat meghagyjuk díszítésnek. A mangót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, mindkét oldalát felkockázzuk, és kikanalazzuk a gyümölcshúst. Dobozban vagy zacskóban lefagyasztjuk a banánt és a mangót. 

A fagyasztott gyümölcsöket erős pengéjű turmixgépbe tesszük a görög joghurttal együtt, majd krémesre turmixoljuk. A fagylaltot bonbon papírokba kanalazzuk, a tetejét pedig ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük. 

Egy széles és lapos dobozba sorakoztatva visszatesszük a fagyasztóba, ahonnan ezután bármikor elővehetjük őket egyesével, és a papírt eltávolítva azonnal fogyaszthatjuk is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos sárgadinnye-krémleves

Kókuszos sárgadinnye-krémleves

Hideg leves forró napokra.
Grillezett citromos csirkemell

Grillezett citromos csirkemell

Könnyű ebéd a citrom frissítő ízével.
Humusz saláta

Humusz saláta

Igen, a kedvelt mártogatósból saláta is lehet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?