Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött burgonya bacon kabátban

Adásban volt: 2016. november 7.
A recepthez tartozó videó
2016. november 7.

Hozzávalók

  • 4 db főtt burgonya
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg + 4 szelet trappista
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 db salotta hagyma
  • snidling
  • 2 csipet pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés

1. A burgonyákat héjában előfőzzük, majd a két végüket levágjuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejüket. Elkészítjük a tölteléket, amihez a kivájt darabokat egy tálban villával összetörjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a krémsajtot és a felkockázott mozzarellát, alaposan összekeverjük, majd a tölteléket visszatöltjük a burgonyákba.

2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a megtöltött burgonyákat, és baconnel körbetekerjük őket, és fogpiszkáló segítségével rögzítjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd rátesszük a sajtlapocskákat és további 5 percig 200 fokon sütjük.

3. Tálaláskor snidlinggel és pirospaprikával díszítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Burgonyasaláta uborkával

Burgonyasaláta uborkával

A hagyományos krumplisaláta újragondolt változata.
Tepsis burgonya

Tepsis burgonya

"Nagyon hasonlít a francia burgonya gratinra, de póréhagymával és parmezánnal készül, ettől egyszerre édes és sós, egyébként pedig nagyon tartalmas, laktató étel akár önmagában is, vagy köretként."

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.