Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött burgonya bacon kabátban

Adásban volt: 2016. november 7.
A recepthez tartozó videó
2016. november 7.

Hozzávalók

  • 4 db főtt burgonya
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg + 4 szelet trappista
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 db salotta hagyma
  • snidling
  • 2 csipet pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés

1. A burgonyákat héjában előfőzzük, majd a két végüket levágjuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejüket. Elkészítjük a tölteléket, amihez a kivájt darabokat egy tálban villával összetörjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a krémsajtot és a felkockázott mozzarellát, alaposan összekeverjük, majd a tölteléket visszatöltjük a burgonyákba.

2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a megtöltött burgonyákat, és baconnel körbetekerjük őket, és fogpiszkáló segítségével rögzítjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd rátesszük a sajtlapocskákat és további 5 percig 200 fokon sütjük.

3. Tálaláskor snidlinggel és pirospaprikával díszítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Burgonyasaláta uborkával

Burgonyasaláta uborkával

A hagyományos krumplisaláta újragondolt változata.
Tepsis burgonya

Tepsis burgonya

"Nagyon hasonlít a francia burgonya gratinra, de póréhagymával és parmezánnal készül, ettől egyszerre édes és sós, egyébként pedig nagyon tartalmas, laktató étel akár önmagában is, vagy köretként."

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.