Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Tejfölös-hagymás burgonyasaláta

2016. October 13.

Hozzávalók

10 személyre
  • 8 közepes burgonya, 2 cm-es kockákra vágva

  • 1 ¼ csésze tejföl
  • ¼ csésze majonéz
  • 1 teáskanál hagymapor
  • ¼ csésze főzőhagyma, finomra vágva
  • hagymás-tejfölös chips, összetörve (elhagyható)

Elkészítés

1. Tegyük a krumplit egy nagy lábosba és öntsük fel vízzel. Sózzuk bátran. Forraljuk fel, majd főzzük 12-15 percig, amíg a krumpliba már könnyen bele tudjuk szúrni a villát. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a hagymaport. Keverjük bele krumplit és a hagymát. Ízlés szerint sózzuk. Fóliázzuk le, és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Ha szeretnénk, tálaláskor szórjuk meg összetört chips-szel.

 

Forrás:delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bécsi burgonyasaláta

Bécsi burgonyasaláta

A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!