Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal
Hozzávalók
4 személyre- A fasírthoz:
- 50 dkg csirkecomb filé
- 30 dkg csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- friss petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
- A főzelékhez:
- 1 db vajtök
- 10 dkg vaj
- friss kapor
- 1 ek fehérborecet
- 1 dl alaplé
Elkészítés
1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani.
2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön. Ezután keverjük hozzá a húshoz és hűtőben pihentetjük.
3. A főzelékhez a vajtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk, majd lereszeljük. Egy tálban lesózzuk, alaposan összeforgatjuk és 5 percig állni hagyjuk.
4. Egy felhevített serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük a fasírtokat.
5. Egy lábasban vajon, fehérboreceten és alaplében, apróra vágott kaporral megdinszteljük a lecsöpögtetett tököt. Egy mélytányérba szedünk a főzelékből, a tetejére helyezzük a fasírtokat. Jó étvágyat!