Tojáslikőr puding
Hozzávalók
- 1/3 csésze kristálycukor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- ¼ teáskanál só
- 2 ¼ csésze tojáslikőr
- 3 tojás sárgája
- ¼ teáskanál szegfűbors
- ¼ csésze habtejszín
- 1 teáskanál porcukor
- tejszínhab
Elkészítés
- Tegyük a cukrot, a keményítőt, a sót, a tojáslikőrt, a szegfűborsot és a tojások sárgáját egy lábosba, és keverjük össze.
- Közepes lángon kezdjük el melegíteni, amíg besűrűsödik, kb. 5 perc. Vegyük le a tűzhelyről.
- Egy másik tálban a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral. Óvatosan forgassuk bele a sűrű pudingba.
- Tegyük a pudingot egy lezárható doboza, és hagyjuk egy éjszakára a hűtőben.
- Tálaláskor osszuk el a pudingot a tálkák között, és tejszínhabbal díszítsük.
Simply Designing with Ashley (@simplydesigning) által közzétett fénykép,
Megosztom barátaimmal