Tofu burrito tál
A mexikói konyhában kedvelt paradicsomos darált vagy tépett hús remekül helyettesíthető tofuval is ebben a receptben, a végeredmény pedig egy fehérjében, ízekben és színekben egyaránt gazdag laktató főétel lesz.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg basmati rizs
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 20 dkg aprított paradicsom
- 1 evőkanál vöröshagymapor
- himalája só
- 18 dkg füstölt tofu
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej lila hagyma
- 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 10 dkg vörösbab (konzerv)
- 15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
A basmati rizst 2,5-szeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Ezután átpirítjuk 1 dl passzírozott paradicsom és 10 dkg aprított paradicsom keverékén, majd vöröshagymaporral és himalája sóval ízesítjük.
A tofut villával felaprítjuk, majd olívaolajon átpirítjuk. Hozzáadunk szintén 1 dl passzírozott paradicsomot és 10 dkg aprított paradicsomot, valamint a mexikói fűszerkeveréket. Ezekkel 1-2 percig tovább pirítjuk.
A kaliforniai paprikát felszeleteljük, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
Az avokádókrémhez kikanalazzuk az avokádó húsát, villával pépesítjük, megsózzuk, és hozzákeverjük az áttört fokhagymát.
Ezután nincs más hátra, mint összeállítani a burrito tálat a maradék hozzávalókkal: a finomra aprított lila hagymával, a kettévágott koktélparadicsomokkal, a lecsepegtetett kukoricával és a vörösbabbal.