Tepsis almás palacsinta
Készíts egy könnyű, palacsintatésztára emlékeztető masszát, de palacsintasütő helyett egyszerűen öntsd tepsibe! Szórj bele gyümölcsöket (szilvával, körtével is finom, hogy csak az épp szezonálisakat említsem), innentől a többi munkát már a sütőre bízhatod.
Hozzávalók
8-10 szelethez- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 dl szódavíz
- kb. 40 dkg alma (3 kisebb)
- kb. 3 evőkanál baracklekvár
Elkészítés
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Beleszórjuk a lisztet, felhígítjuk a szódavízzel, és az egészet simára keverjük.
A masszát egy kb. 18×25 cm-es, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és a masszába szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc).
A baracklekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, ha szükséges, szűrőn átpasszírozzuk. Még forrón megkenjük vele a sütemény tetejét. Hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni) a sütit, és szeletekre vágva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: