Tépett répás szendvics
A kedvelt „pulled pork” szendvics növényi alapú változata ez a tépett répával készült étel, amely ugyan kicsit hosszabb előkészületet igényel, mint egy megszokott szendvics, de olyan ízletes és szaftos, hogy mindenképpen megéri rászánni az időt.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg sárgarépa
- 1 fej lila hagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 dl passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- 2 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál citromlé
- 2 db teljes kiőrlésű zsemle
- lila káposzta
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A sárgarépát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy aprítógépbe tesszük. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a reszelt répával együtt sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és borssal. Alufóliával lefedjük a tepsit, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
Eközben a szószhoz összekeverjük a passzírozott paradicsomot sóval, borssal, az áttört fokhagymával, pirospaprikával, eritrittel és citromlével. Ebbe keverjük bele a sütőben megpuhult lila hagymás sárgarépát.
A teljes kiőrlésű zsemléket kettévágjuk, belső oldalukat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Az alsó részükre halmozzuk a tépett répát, erre jön a vékonyra szeletelt lila káposzta. Végül pedig ráhelyezzük a zöldségekre a zsemlék tetejét is.