Legyező édesburgonya
Az édesburgonya édeskés íze szuperül passzol a fűszeres avokádókrémmel. Ebben a formában ráadásul igazán látványos ételt készíthetünk belőle.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 nagyobb db édesburgonya
- 1 ek olívaolaj
- himalája só
- 1 db puha avokádó
- 10 dkg görög joghurt
- ¼ lila hagyma
- 1 marék metélőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- 1 db paradicsom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az édesburgonya héját alaposan megtisztítjuk egy kefével, majd vékony szeletekben bevágjuk úgy, hogy alul megmaradjon épen egy kb. 1 cm-es rész. Ehhez segítségként a burgonya mellé tehetünk egy vastagabb nyelű fakanalat vagy kést.
Ecset segítségével beolajozzuk és sózzuk a burgonyát, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 40 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a guacamolét. Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, kikanalazzuk a húsát, majd villával pépesítjük, és összekeverjük a görög joghurttal. A lila hagymát és a metélőhagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. Mindet az avokádókrémhez keverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot is apró kockákra vágjuk.
Az elkészült legyezőburgonyára kanalazzuk az avokádókrémet, paradicsomkockákkal és metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: