Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes-zöldborsós gnocchi

A húsvéti eszem-iszom után jöjjön egy kímélő fogás!
2021. április 8.

A gnocchi bizony nemcsak paradicsomszósszal, de tejszínesen is isteni, ebben a verzióban a zöldborsótól ráadásul egészen különleges ízvilágú is lesz.

Hozzávalók

2 személyre
  • himalája só
  • 300 g burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojássárgája
  • 80 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 dl rizstejszín
  • őrölt bors
  • 50 g koktélparadicsom
  • 15 g vaj
  • 100 g zöldborsó
  • 70 g zsírszegény mozzarella

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a főzővizet, és hagyjuk kihűlni. Ezután burgonyanyomóval összetörjük, megsózzuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a liszttel, az olajjal és a tojássárgájával.

Kettéválasztjuk a tésztát, és lisztezett felületen kb. 2 cm átmérőjű rúddá sodorjuk. Késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk, kézzel ovális alakúra formázzuk, villával pedig lenyomatot mintázunk a tetejére. 15 percig letakarva pihentetjük, majd forró, sós vízbe dobjuk a gnocchikat, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.

Serpenyőben felhevítjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a gnocchit, és besűrítjük. Ízlés szerint beledobhatjuk a szeletekre vágott koktélparadicsomot is, vagy meghagyhatjuk nyersen a tetejére.

Külön serpenyőben, vajon megpároljuk a zöldborsót, majd a feldarabolt mozzarellával együtt az elkészült tejszínes gnocchi tetejére szórjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos pite

Narancsos pite

A húsvéti asztalon is szívesen látnánk!
Poké bowl

Poké bowl

Készítsd el Hawaii nemzeti ételét Gökler Kriszti tolmácsolásában!
Fetás-paradicsomos tészta

Fetás-paradicsomos tészta

A feltét nagyon ötletes, sütőben készül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!