Tavaszi tojásos quesadilla
Az egyik kedvenc konyhai „mantrám”, hogy mindig legyen otthon egy csomag tortillalap. Sima, ízesített, teljes kiőrlésű… Ha épp kifogysz a friss kenyérből, szuper reggeli alapanyag válhat belőle.
Hozzávalók
4 személyre- 4 db tojás
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6-8 szem magozott, fekete olajbogyó
- 4 db tetszőleges tortillalap
- 2 marék salátakeverék
- 4 db retek
- 4 púpozott evőkanál majonéz
- 10 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, majd a tojásos keverékből rántottát sütünk. Hozzáadjuk a felkarikázott olajbogyókat is.
A tortillalapok egyik felére salátát halmozunk, erre tesszük a rántottát, a megmosott, felkarikázott retket, a majonézt, végül pedig az összetépkedett mozzarellát. A tortillákat félbehajtjuk, és egy másik serpenyőben, a maradék felhevített olajon átpirítjuk mindkét oldalukat. Rögtön tálaljuk.