Tavaszi tejszínes-halas penne
Ez a tészta jó példa egyrészt arra, hogy egyszerű(bb) hozzávalókból is lehet nagyon finom ételeket varázsolni az asztalra, és arra is, hogy amíg kifő a tészta, szinte az egész ebéd összedobható. Villámrecept következik!
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg penne
- só
- 4 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg tetszőleges tengeri halfilé
- 25 dkg zöldborsó
- 20 dkg bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl 10%-os főzőtejszín
- 8 evőkanál mustár
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben az olívaolaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a halszeleteket, 1-1 percet sütjük mindkét oldalukat, közben sóval ízesítjük. Ezután kevés vizet öntünk alájuk, és puhára pároljuk.
A többi olívaolajat felhevítjük egy másik serpenyőben. Rászórjuk a zöldborsót, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott bébispenótot, valamint a megpucolt, lereszelt fokhagymát, és az egészet puhára sütjük.
A tejszínt összekeverjük a mustárral. A serpenyőbe tesszük a leszűrt tésztát is, majd jól összeforgatjuk a zöldségekkel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta, és még rövid ideig főzzük, hogy a tejszínes mártás kissé besűrűsödjön.
A párolt halat kockákra vágjuk, és óvatosan a tésztához forgatjuk. Rögtön tálaljuk.