Taco marhahússal és paprikával
A taco kagylókat nagyobb szupermarketek nemzetközi részlegéről szerezheted be. Ha pedig megvannak, túl is lendültél a munka zömén, hiszen innentől már csak egy finom, fűszeres ragut kell összedobnod a tuti sikerhez.
Hozzávalók
8 darabhoz- 1 evőkanál olaj
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 db csilipaprika (ízlés szerint)
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg passzírozott paradicsom
- 2-3 teáskanál taco fűszerkeverék
- 8 db taco kagyló
- tejföl, reszelt cheddar sajt és snidling a tálaláshoz
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megmosott, megtisztított, apró kockákra vágott paprikát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát és a felkarikázott újhagymát (a zöldjét snidling helyett használhatjuk a tálaláshoz), és a kimagozott, felaprított csilit. 1-2 percet sütjük, ezután hozzáadjuk a marhahúst.
Tovább pirítjuk, majd miután kifehéredett, ráöntjük a paradicsomot, és megszórjuk a taco fűszerkeverékkel (ha a keverék nem tartalmaz sót, azt is adunk hozzá).
A taco kagylókat forró sütőben pár perc alatt felmelegítjük. Megtöltjük a húsos töltelékkel, tejföllel, reszelt cheddar sajttal tálaljuk, aprított snidlinggel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: