Színes sültrépa-saláta
Az ősz beköszöntével és a hidegebb idő közeledtével a friss, lédús zöldségeket fokozatosan váltják fel a sült gyökérzöldségekből készült saláták. Ez a különböző répákból álló verzió nemcsak ízében és színében izgalmas, hanem igazán laktató is.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg színes répa (lila, narancssárga, citromsárga, fehér)
- 1 ek olívaolaj
- himalája só
- 1 db sütőzacskó
- 10 dkg bébispenót
- 0,5 dl balzsamecetkrém
- 4 dkg feta sajt
- 2 dkg szeletelt mandula
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A répákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Sütőzacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, majd szorosan bekötjük, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Mélytányérokba elosztjuk a bébispenótot, majd erre halmozzuk a puhára sült répaszeleteket. Bátran meglocsoljuk az egészet balzsamecetkrémmel, megszórjuk morzsolt feta sajttal és vékonyra szeletelt mandulával.