Színes fetás tésztasaláta
A fokozatosan melegedő időben egyre jobban kívánjuk a hidegebb főételeket. A tésztasaláta azért szuper választás, mert egy jó adag zöldséget bevihetünk vele, emellett hosszú időre laktat, és akár több napra előre elkészíthető.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg durum zöldséges fusilli
- himalája só
- 1 ek olívaolaj
- 4-5 szem koktélparadicsom
- ½ db kovászolni való uborka
- 3 db aszalt paradicsom
- 30 g lila hagyma
- 1 marék bébispenót
- 20 g szeletelt mandula
- 40 g feta sajt
- Öntet:
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ kk himalája só
- ¼ kk őrölt fekete bors
- 5 levél friss bazsalikom
Elkészítés
A tésztát forró, sós vízben, egy evőkanál olívaolajjal al dentére főzzük.
Eközben előkészítjük a saláta többi hozzávalóját. A paradicsomot megmossuk és karikázzuk, az uborkát és az aszalt paradicsomot felkockázzuk, a lila hagymát felaprítjuk.
Az öntethez összekeverjük az olívaolajat az almaecettel, az áttört fokhagymával, a sóval, a borssal és a finomra aprított friss bazsalikommal.
Az elkészült tésztát hideg vízen keresztül leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a feldarabolt zöldségekkel, a bébispenóttal, a mandulával és a morzsolt feta sajttal, végül meglocsoljuk az öntettel.
Ezt a receptet is próbáld ki: