A sok ünnepi sütemény és édesség után szilveszterkor legtöbben már csak könnyed sós falatokat kívánunk az italunk mellé. Erre a célra tökéletes a következő nassolnivaló!
Hozzávalók
- 1 egész cukkini
- 20 g sörélesztő pehely
- kókuszolaj spray
- himalája só
- 80 g kukoricaliszt
- szárított oregano
- szárított bazsalikom
- 150 g kefir
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A cukkinit alaposan megmossuk, majd héjastól először 8-10 cm-es darabokra, majd azokat tovább, hasábokra vágjuk. Egyesével jó alaposan beleforgatjuk őket a sörélesztő pehelybe, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk himalája sóval és vékonyan befújjuk kókuszolajjal.
Az előmelegített sütőben kb.12 percig sütjük.
A kukoricalisztet megsózzuk, majd evőkanalanként annyi langyos vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható tésztává álljon össze. Ezt liszttel vastagon megszórt deszkán hajszálvékonyra nyújtjuk. Késsel háromszög alakú darabkákra vágjuk, majd óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Befújjuk kókuszolaj spayjel, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel.
Ezt a tepsit is az előmelegített sütőbe tesszük kb. 5 percre, amíg ropogósra sül.
A mártogatós szószhoz összekeverjük a kefirt egy evőkanál sörélesztő pehellyel, két gerezd zúzott fokhagymával, egy csipet himalája sóval és kevés őrölt borssal.
Az elkészült cukkini hasábokat és a tortilla chipset a joghurtos mártogatóval tálaljuk.